Baardtransplantatie

Tegenwoordig komt een dunne baardgroei erg veel voor. De baardharen kunnen soms zwak zijn en daarom niet zoals gewenst groeien. Voor sommige mannen is dit net zo frustrerend als haaruitval. Echter, net als in het geval van haaruitval, bestaat ook hier een permanente effectieve oplossing voor. Ook de baardtransplantatie kan worden uitgevoerd met behulp van de FUE methode alsook de FUT methode. Echter ook hier is om esthetische redenen, de FUE methode geschikter. De haarwortels voor de baardtransplantatie worden verwijdert van het achterhoofd. Deze sterkere haren zullen zich aanpassen zodat het groeiproces op dezelfde wijze zal geschieden als in het geval van haartransplantaties.

Wat is van belang voor een Baardtransplantatie?

Een baardtransplantatie wordt uitgevoerd met behulp van de FUE techniek. Het is aangetoond dat de FUE techniek tot hogere slagingspercentages en betere resultaten leidt. Bij een baardtransplantatie is het echter van belang dat de haarwortels niet te dicht op elkaar worden getransplanteerd. De wortels moeten immers genoeg ruimte krijgen om zich te vermenigvuldigen. Na een succesvolle baardtransplantatie hebben de wortels zo’n 4 a 5 maanden nodig om te groeien. Eventuele littekens op het baardgebied kunnen met haartransplantaties worden bedekt.

Na de behandeling zal de huid enigszins rood zijn, maar dat trekt weg na 24 tot 28 uur. Daarna zullen de transplantaten gelijk beter te zien zijn. Ook zal na afloop van de behandeling soms wat bloed bij de transplantaten kunnen komen, maar ook daar hoeft u zich geen zorgen om te maken. Dat is juist goed voor de voeding van de haarwortels. Ook kunnen er wat pukkeltjes opkomen, maar na één week zal uw baard er als een normale baard uitzien. Al na 10 dagen is het mogelijk om uw baard desgewenst te scheren.