Wenkbrauwtransplantatie

Wenkbrauwtransplantaties worden tegenwoordig veel uitgevoerd. De interventie duurt ongeveer 1 tot 2 uur en geschied onder lokale anesthesie. Door de FUE methode en het micromotor gereedschap is het mogelijk om een permanente oplossing te vinden voor dunne of niet mooi gevormde wenkbrauwen. De haartjes van de wenkbrauwen kunnen met wortel en al verwijderd worden en op elke gewenste plaats teruggezet. Ook kunnen haren van andere lichaamsdelen gebruikt worden. De sterkste haarwortels worden echter gewonnen uit het achterhoofd. Haarwortels van de armen kunnen zwak en dun zijn, wat zou leiden tot een tijdelijke transplantatie. De wortels van het geslachtgebied kunnen in verschillende richtingen groeien wat voor wenkbrauwen niet gewenst is. Daarom is de aanbeveling van het Hair Med Team om ook voor wenkbrauwtransplantatie transplantaten te nemen uit het achterhoofd. Wanneer het haarverlies van de wenkbrauwen zich beperkt tot één gebied, kan de transplantatie uitgevoerd worden in slechts 30 minuten. Soms wenst een patiënt dikkere of vollere wenkbrauwen. Uw wensen zullen worden besproken en altijd in acht genomen worden door onze teams.

Wenkbrauwtransplantaties vragen om een specifiekere aanpak dan gewone haartransplantaties, omdat de specialist rekening moet houden met de gewenste vorm van de wenkbrauwen. Het herstellen van de groeilijn en groeirichting van de wenkbrauwen is moeilijk, maar niet onmogelijk. Wij als Hair Med team zijn trots op onze getalenteerde specialisten voor alle wenkbrauwtransplantaties die zij succesvol hebben uitgevoerd.

Voorafgaand aan de transplantatie – afhangend van de hoeveelheid benodigde haarwortels- wordt een gebied van 1 centimeter breed en 5 centimeter lang geschoren waarna de wortels van dat gebied heel voorzichtig worden verwijdert met micromotor gereedschap. De wortelfollikels worden allemaal gescheiden in individuele haarwortels en geprepareerd voor transplantatie. Het gebied waar de haarwortels worden verwijdert is zo klein dat het niet zichtbaar zal zijn.

De hoeveelheid transplantaten kunnen variëren van 50 tot 500 wortels. Belangrijk is dat tijdens de transplantatie, elke wortel in zijn eigen richting wordt getransplanteerd omdat de wenkbrauwen in verschillende mate uitsteken afhangend van de afstand naar de neus en de oren. Wanneer de wortels bijvoorbeeld dichter bij de neus meer uitsteken en juist bij de oren rechter zijn, dan moeten ze 40 tot 50 graden minder recht getransplanteerd worden. Dergelijke details moeten bekend zijn bij een specialist.

Wenkbrauwtransplantatie is een pijnloze interventie, uitgevoerd onder lokale anesthesie en duurt niet langer dan 2 uur. De getransplanteerde wenkbrauwen kunnen desgewenst al na 2 maanden geëpileerd worden, en na 4 tot 6 maanden zullen zij er heel natuurlijk uitzien.

Wat wel genoemd moet worden is dat getransplanteerde wenkbrauwen soms meer kunnen groeien dan natuurlijke wenkbrauwen, daarom zullen zij bij tijden getrimd moeten worden.

Als Hair Med Antalya bieden wij betrouwbare en succesvolle behandelingen aan al onze patiënten, ook voor de wenkbrauwen. Neem vooral contact met ons op. U kunt altijd al uw vragen voor ons neerleggen en wij zullen ons best doen ze allemaal te beantwoorden.