Haaruitval

Wat voor soorten haaruitval bestaan er?

Haaruitval is niet altijd een leeftijd gerelateerd probleem, het kan door verschillende redenen worden veroorzaakt. Hoewel zwart op wit staat dat zowel mannen als vrouwen vanaf een bepaalde leeftijd steeds minder haar overhouden.

De medische term voor haaruitval is Alopecia. Een beetje haaruitval van zo’n 100 haren per dag is natuurlijk en niets om u zorgen om te maken. Zodra deze hoeveelheid boven de 100 komt zijn zorgen iets meer op hun plaats. Verliest u werkelijk grote hoeveelheden haar? Dan kan dit pathologische haaruitval worden genoemd.

Het meeste voorkomende type haaruitval is de genetisch overgeërfde. De teruglopende haarlijn is één van de eerste kenmerken van deze vorm van haaruitval. Vervolgens wordt het haar steeds dunner. Dit type alopecia is minder bekend bij vrouwen, des te meer bij mannen. Sterker nog, bij mannen komt het vaak al voor vanaf hun 20ste levensjaar!

Vrouwen lijden meer onder diffuse haaruitval. Bij diffuse haaruitval neemt de hoeveelheid haar steeds meer af. Zo wordt de hoofdhuid steeds zichtbaarder. Het dunner wordende haar en de diffuse haaruitval kunnen ervoor zorgen dat vrouwen hier mentaal onder lijden. Het algemene schoonheidsbeeld blijft er immers één van een sterke, dikke en volle bos haar.

Of het nu man of vrouw treft, het is niet nodig nog langer te lijden onder uw haarverlies. Investeer in een haartransplantatie! Dat is de beste manier om een natuurlijke bos haar terug te krijgen. Neem vooral contact op voor meer informatie of advies, via de telefoon of e-mail.