Mesotherapie en PRP Behandelingen

Mesotherapie

Bij mesotherapie wordt een kleine hoeveelheid van een stimulerende stof of een mix van stimulerende stoffen parentaal geïnjecteerd. Deze applicatie stimuleert de collageenstructuur in het bloed. De stimulerende stof bestaat uit een complexe combinatie van aminozuren, mineralen, vitaminen, silicium, antioxidanten, zuren en mineralen met een groeifactor. Deze therapie wordt veel uitgevoerd bij de behandeling van acne, maar wordt ook steeds meer toegepast als haaruitvalbehandeling. De microinjecties in het kalende gebied zorgen ervoor dat het haar minder uitvalt, dat het haar er beter uit gaat zien, vitaler en glanzender, en zelfs haar terug doet groeien! De mesotherapie is wereldwijd momenteel de meest uitgevoerde behandeling tegen haaruitval. Het slagingspercentage is enorm hoog en is bevredigend wanneer de behandeling om de zoveel tijd opnieuw wordt ondergaan. De sessies duren gemiddeld 10 tot 20 minuten en de hoeveelheid benodigde sessies wordt per individu ingeschat.

PRP – Platelet Rich Plasma (bloedplaatjes rijk plasma) Behandeling

Bloedplaatjesrijk plasma wordt gehaald uit het eigen bloed van de patiënt. Een kleine hoeveelheid bloed wordt genomen en gaat door een speciale centrifuge. De centrifuge scheidt de bloedlichaampjes en maakt ze sterker en sneller waardoor de cellen en daarmee ook de haarwortel sneller en beter groeien. De intensievere en sterkere bloedlichaampjes worden platelet rich plasma (bloedplaatjesrijk plasma) genoemd. Het plasma wordt vooral gemaakt uit trombocyten (bloedplaatjes) en leukocyten, die zorgdragen aan een versnelde groei. Na injectie wordt het weefsel gelijk geregenereerd. Het bloedplaatjesrijke plasma wordt volledig uit het eigen bloed gehaald en kan daarom nooit tot allergische reacties of bijwerkingen leiden.

Wat doet het bloedplaatjesrijke plasma?

De bloedplaatjes bevatten grote hoeveelheden vitaminen en mineralen. Deze bloedcomponenten herstellen, vernieuwen en regenereren beschadigde lichaamscellen. Vanwege de hoge concentraties rijk plasma kan het tot groei en herstel leiden wat door de natuurlijke bloedcirculatie niet bereikt zou kunnen worden. Het groeit effect kan oplopen tot acht keer zoveel dan normaal. Het groeieffect wordt bepaald door de applicatie van de centrifuge en op welke wijze het rijke plasma wordt gewonnen. Hair Med gebruikt gedurende de centrifuge een speciale gel die de centrifugale winning versterkt en daarmee ook de effectiviteit en intensiteit van het plasma. De PRP behandeling wordt ook toegepast gedurende de implantatiebehandelingen, orthopedische behandelingen en voor het behandelen van wonden. De injectie kan in het begin enige pijn veroorzaken, maar met een pijnstiller is het mogelijk om dit te onderdrukken. De behandeling vindt plaats in meerdere sessies, oplopend tot 6 behandelingen. Tussen elke sessie zit 15 dagen. De mesotherapie wordt niet uitgevoerd op patiënten met open wonden op de hoofdhuid, diabetische patiënten, patiënten met bloedproblemen of mensen die medicatie nemen voor het immuunsysteem.